Bokmässan

Fuck. Jag missade den, i år igen. Jag kan knappt tro att det är sant. Jag har bott i den här staden i hela mitt liv, och har ALDRIG varit på Bokmässan.

Men, jag är i alla fall medveten om att den finns (till skillnad från vissa, vilkas svar på "Jag ska på Bokmässan i helgen", var "Bokmässan, vad är det?". Jag vet inte vad som är mest fel, att man inte har hört talas om det, eller att man inte kan lista ut vad Bokmässan kan tänkas vara för något...)

Next year, då ska det gås!

Tills dess ska jag bocka av alla böcker i dagens Attityd (i GP). Eller kanske inte Processen...jag känner mig inte riktigt mentalt redo för Kafka...

Och for now får det bli The Beach...obligatorisk engelskaläsning

Den allt mer fake boknörden
Babyfood

Tjejsnack v. 39

Tjejsnack Vecka 39
Sommaren 2007 Ämnet kommer från Doris

 • Vad minns du mest (förutom regnet) från sommaren 2007? Ja, jag minns alla roliga männiksor, konstiga ställen och allt nytt jag har lärt mig (som att segla :))
 • Har du haft en skön sommar? Motivera gärna! Ja, jag har haft en riktigt skön sommar, fast jag saknade solen. Och förra sommaren var ändå mycket mer händelserik...
 • Har du rest något, var? eller stannat på hemmaplan? Ja, jag har rest. Var i Polen 2 veckor...och så i Småland, och sedan ute i skärgården. Kommer inte ihåg nått annat just nu...
 • Är det viktigt för dig att ligga på stranden och få fin färg? Ligga på stranden är viktigt, för det är så otroligt härligt! Att få fin färg är ju alltid trevligt, men det är inte därför jag ligger på stranden. (men t-shirtbränna och skobränna som jag fick på seglingen var ju verkligen ingen hit! Har fortfarande en vit rand på varje fot...)
 • Vad är din favoritsyssla på sommaren? Att bada. Och sola. Och äta glass. Och resa. Och festa. Och slappa... Åh. Jag längtar efter sommaren.
image28

Symbolik?

Det fanns ingenting. Ingenting jag har användning för i alla fall. Det enda som egentligen var riktigt bra gjort var en sida om symboliken i Matrix, men det har vi redan pratat om på filmkunskapen. Fan också!Donnie Darko

Shit. Va. Trött. Jag. Är.

Jag ägnade hela dagen igår (men inte kvällen, för då var jag på min morbrors födelsedagsmiddag) åt att först titta en andra gång på Donnie Darko, och skriva ned hela filmen (!), dvs. ungefär vad som händer i varje scen. Det var rätt jobbigt.
  Sedan använde jag detta för att skriva en grundlig analys med hjälp av den dramaturgiska modellen. Den blev 12 sidor! Handskrivet...men ändå!

Nu är jag faktiskt ganska trött på Donnie Darko, även om jag tycker att den är jättebra.

Jag måste nu fortsätta med min filmkunskapsläxa (ja, vi har mer! Det är det ämne vi har mest läxa i...lite underligt). Jag ska lära mig om symbolik i filmer. Om ni kan några bra, smarta, roliga symboliska saker i filmer kan ni väl höra av er? Det skulle uppskattas!

Och har ni några frågor angående Donnie Darko står jag till ert förfogande. Jag kan den ganska så mycket utantill vid det här laget.

(Jag har varit lite upptagen de senaste dagarna, men jag lovar att jag ska uppdatera mer och berätta vad jag har haft för mig, inom kort)

God söndagsmorron
Babyfood

Pans labyrint

Har precis tittat på halva Pans labyrint. Usch. Den är ju så vacker, men så hemsk. Det finns scener som får mig att må fysiskt illa (t.ex. den med flaskan, ni vet, kaninjägaren?)...

Jag måste säga att jag mår sämre den här gången än när jag såg den på bio. Kanske för att jag vet när de äckliga scenerna ska komma?

Ska titta klart på den imorgon (nu ska jag titta på Grey's Anatomy). 

Har förövrigt varit sjuk idag, och bara pluggat och tittat på film (Super Size Me. Den var också riktig äcklig, men interessant. Mer om det imorgon.) 

God natt,
Babyfood

Simpsons

Gjorde Simpsons-testet på tv6.se

Jag blev lite oroad över resultatet...hade alla rätt. Jag kanske borde göra något annat ett tag (fast det var ju ändå lätta frågor! Eller?). 

Testa själv!

Hur kan kärleken ta slut så snabbt?

Håller fortfarande på och läser "Jag vill ha hela världen". Och igår trodde jag inte att jag skulle klara att läsa mer. Hur kunde deras kärlek, som vi fått se växa fram och nästan själva är uppfyllda av, sluta så olyckligt. Hur kunde det ta slut över huvud taget? Jag HATAR Daniel Lagerhjelm. Han är en liten skit...fast samtidigt skrämmer det mig hur lik han är mig...

När blir min egen dröm att bli något till hinder för en lycklig verklighet?

Det här är inte direkt en bok som jag skulle välja att ge till gymnasieelever som snart ska ge sig ut i den akademiska världen. Den får en bara att tro att det är hopplöst. Att det inte är någon mening med att offra sitt liv åt böckerna.

Medelålderskriser kan man väl läsa om i medelåldern? Eller ännu hellre, när man för länge sedan har passerat den...

Fast boken är ju bra. Det är det som är det värsta. Kan man skriva bra litteratur om något annat än sorgliga, splittrade och förstörda människor?


Boston Tea Party

OMG! Per Gessle. Hur kunde de ha en låt med Per Gessle??

(Jag älskar Gyllene Tider, men wtf, det var jättekonstigt)


Update: Det verka ju ganska intressant. Är själv väldigt sugen på att någon gång testa hypnos...som de säger så har man ju sett det massor med gånger på tv, men det ser ju alltid lika fake ut.
Nu måste jag tyvärr sova, så jag kommer inte att få någon djupare insikt i hur hjärnan fungerar av Filip&Fredrick ikväll...

God natt
Babyfood

A lonely September

En annan (mindre känd) låt med Plain White T's. Den är också väldigt söt.


Hey there Delilah

Den är ju så fin!


Nakenfoton...

Hm... Jag vet inte riktigt om jag kan tänka mig en 16-årig Peter Swartling moona på bild med Jonas Gardell...

Här berättar han sanningen om händelsen...

Det var lite kul i alla fall.. :P (kanske inte för honom).

Tjejsnack v. 38

Tjejsnack Vecka 38
Yrken/karriär Frågorna kommer från Weronica

 • Vilket yrke har du/studerar du till och varför valde du just det? Om du inte, vilket skulle du välja? Ja...det börjar ju bli mer och mer aktuellt, men jag vet ärligt talat inte. Just nu är jag ju inne på psykolog och/eller journalist...
 • Trivs du med ditt yrkesval/att du inte valde alls? Varför/varför inte? Det får vi väl se... Om jag ser skolan som mitt arbete är jag mer och mer nöjd med att jag valde Samhäll istället för Natur.
 • Trivs du på din nuvarande arbetsplats/med dina nuvarande arbetsuppgifter, eller vad du än gör? Motivera! Ja, jag trivs, och jag har svårt att tänka mig att göra någonting annat med mitt liv just nu. Men samtidigt börjar jag bli väldigt skoltrött...
 • Vilket yrke drömde du om att ha när du var liten? Varför just det? Jag har alltid velat skriva, och redan som barn visste jag att jag ville bli författare. Det eller isprinsessa...
 • Har du möjlighet att göra karriär/vidareutbilda dig inom ditt yrke, och är det viktig för dig att kunna göra det? Varför/varför inte? Är du utan yrke osv, skulle du kunna tänka dig att klättra på karriärstegen? Jag vill klättra på karriärstegen! Jag ska bli något stort, och jag ska framåt! Inom vad vet jag dock inte riktigt än...

Dam, herr och tjej-middagar

Tjejmiddagar har väl alla hört talas om. Det är dessa mystiska sammankomster där tjejer äter, dricker, pratar (skvallrar) och roar sig utan det motsatta könet.

På senare tid har jag uppmärksammat att fenomenet har växt, och även spridit sig till killar. Dessa "herrmiddagar" har jag vid flera tillfällen sett kort på, och då sitter där 10-15 killar iklädda kostym. I vissa fall även slips.
Jag undrar om detta bara hör till brat-killarnas vardag, eller om det är något som alla killar böjat med?

Och det börjar kännas som om vi förlorat vår ensamrätt till sådana hemliga möten...Inte heller är vi lika fint klädda. Därför introducerar jag nu begreppet "Dammiddagar", en slags förfinad tjejmiddag, där alla bär balklänningar.
Det skulle vara ett bra sätt att få lufta den där balklänningen från 9:ornas bal...

Sedan tycker jag att det alltför sällan blir så att man umgås med killarna på samma sätt som med tjejkompisarna. Varför pratar man och skämtar och spelar spel med tjejerna, men bara går på fyllefester med killarna?

Visst, fyllefester (dvs. hemmafester) har sin charm de också, men visst har killarna några hemligheter att berätta de också? Och visst skvallrar de precis lika mycket?

Aja, nu måste jag sova. Imorgon är det skola igen (vart tog helgen vägen egentligen?), och jag kan se fram emot att diskutera Donnie Darko på Filmkunskapen.
Den är underbar. Köp, hyr eller låna den bums!

God natt,
Babyfood

Helgen i korthet

Igår var jag på tjejmiddag hemma hos L för att fira hennes och M:s födelsedagar. Det var mycket trevligt :)
Kvällen i korthet:

Vi blev serverade Africana och till efterrätt glass med varma hallon/björnbär. Detta toppas av en enorm mängd godis.
Presenter delades ut, av mig (och S och Lotsi) fick de var sin mini-fakechampangeflaska (som egentligen innehåller tvål), en massagebläckfisk (som L:s mamma trodde var en vibrator) och IQ-piller.

Vi pratade, skrattade, drack en drink och lite cider, och spelade "Värsta språket". Jag måste säga att det var fantastiskt roligt! Att höra L härma kungen, M prata skånska och att duellera mot L i ordkunskap var underbart!

Sedan sov jag över hos L, vilket var väldigt mysigt, och tog tåget hem runt 13.00.

Kl. 18.00 var jag på dansen. Det var skitkul! Jag var väldigt trött efter tjejmiddagen och allt annat, men det livade verkligen upp! (Inte minst för att jag fick vara i den "avancerade" gruppen! Det har kommit lite nya, och jag är inte längre sämst! Det känns underbart.)

Så, det var min helg det. Vad har ni haft för er?


Appråpå

Den här artikeln var ju lite rolig.

Var det bara jag som reagerade på att hon inte har med Darin? Betyder det att han inte är ödmjuk, eller att han är helt bortglömd? 

Om du vill bli Idol får du ju räkna med att bli en stjärna. Och vi har alltid fått höra att "kändislivet inte är vad det ser ut att vara". Varför blir då alla nya kändisar alltid så chockade??


Idol update

Hm. Ja, Idol var ju sådär. Jag kan inte säga att jag gillar någon av de tävlande speciellt mycket än. Men jag stör mig definitivt på Pär. Jag vet inte riktigt varför, och det här ska inte bli något "näthat" mot en människa jag inte känner, utan bara har sett lite snabbt på tv, men jag tycker helt enkelt inte han var bra igår... dessutom ser det ut på honom som om han verkligen tror att han är den nye Ola/Danny. Vilket han säkert också kommer bli.

Förbannade förutsägbara samhälle!

Det känns som att det borde vara en tjej som vinner i år. Det har varit så tyst runt Angnes, medan Idol-pojkarna har levererat hit efter hit (Danny, Ola, Måns...ja..ni vet).

Lite Girlpower i Idol tack! Hoppas det blir bättre också...


Idol

Nu ska jag titta på Idol. Har inte tittat så mycket än i år (mest för att jag prioriterat Simpsons och Grey's Anatomy). Men nu ska det tittas!

30 ska blir...16 va? Och det ska tippas favoriter.

I'll be back.

Babyfood

Jag känner mig fattig

I alla bemärkelser.

Fattig på ord. De kommer inte längre till mig som de brukade. Och jag märker hur talspråket letar sig in i mina texter (även de seriösa, här på bloggen blandar jag ju talspråk med msn-språk, och lite förhoppningsvis mer avacerat språk). Vad hände med ordens hemlighet som jag kände till?

Jag kan inte längre stava, finna ord, eller utrycka mig. Denna mentala förslappning som jag hängivit mig åt det sista året, har det haft sådan enorm verkan på mig?
  Mest av allt tror jag att det är de oförstående blickarna från min barndom som har gjort mig till den "fattiga" skribent jag är idag. Varje "du använder så svåra ord".

Språken är ju till för att kommunicera, så det jag har ändrat, anpassat, dummat ner...Nu när jag umgås med människor som talar med vackra ord, och uttrycksfulla meningar, eller när jag för en gångs skull får tid till att sätta mig med en bok som är skriven av någon med ordens gåva, så har jag ingenting att svara, tänka, ge tillbaka...

Jag har blivit rånad på språket av den oförstående omvärlden, den tidskrävande skolan, och till viss del också min egen lathet. Så nu är jag fattig och måste leva på det jag har.

En konstnärligt deprimerad (eller deppig som det egentligen heter, i de fattigas värld)
Babyfood

Desperate Housewives

Idag börjar en ny säsong av Desperate Housewives! I can't wait! (Eller som jag fått lära mig idag på italienskan: Non vedo l'ora!)

image27

Amore, språk och krasslighet

Idag har varit en vanlig tisdag. Ingenting speciellt har egentligen hänt, och hela dagen har mest känts som en onödighet...

Jag hade bara 2 riktiga lektioner (italienska och geografi) varefter jag gjorde i princip ingenting i 4 timmar. Fullkomligt meningslöst.

Men, jag har i alla fall börjat på min samhällskunskapläxa...jag ska skriva om USA:s planer på krig med Iran. Det är väldigt intressant, men också väldigt hypotetiskt...Men det är inget svårt ämne att göra en orsak/konsekvens-analys på...

"Jag vill ha hela världen" blir bara konstigare och konstigare...fast ändå inte. Den är vacker, och egentligen helt självklar i det sätt den betraktar allt, från livet, språk till kärlek och sex, men den är så skrämmande rak att den nästan kan tolkas som pervertion (heter det så?)...
Jag har dock bara tagit mig igenom 1/3, och den ska vara klar på måndag! Det blir och varva sträckläsning med tjejmiddag och dans i helgen alltså. Och den jäkla matten.

Och så måste jag hitta ett ämne till mitt repotage (och en rubrik, och en ingress...). Om jag skriver om fördomar mot "alternativa", vad finns det då som gör det aktuellt? Som gör det interessant för medelsvensson hemma vid köksbordet? (Inte för att det ska tryckas, men det borde vara skrivet på samma sätt som om det skulle göra det)

Ni får gärna ge förslag.

Just det, vi skrev en underbar lite ful dikt på italienskan idag (i en grupp på 5). När vi skrev den fick jag ett sådant sug efter att skriva poesi igen, men det var inte läge att vara seriös. Dock börjar det kännas som rätt läge att se över min diktsamling och skriva lite mer...

I alla fall :

L' amore
Del mio cuore
È solo dolore

Insalata di pasta
Ed gia troppo, basta!
Non posso mangiare
Perché il mio cuore vuole ballare

Detta betyder (förhoppningsvis):

Mitt hjärtas kärlek
är bara smärta

Pastasallad
Det är redan för mycket, det räcker!
Jag kan inte äta
För mitt hjärta vill dansa


Vår uppgift var faktiskt att rimma, inte att skriva något vackert. Fast visst har den sin charm? ;)


Klackar

Okej, jag kan nu av erfarenhet säga att det inte är naturligt att dansa i högklackat! Mina fötter gör sååå ont!
Jag köpte mina dansskor idag (de med 7 cm klackar ni vet). Att dansa i helt nya skor var kanske inte världens smartaste idé, men jag kommer aldrig hinna gå in de på vanligt sätt...

 image26
De ser ut typ såhär...


Så, nu har jag skavsår. Och det gör väldigt ont. Det är mycket, mycket synd om mig.

Men jag är lite stolt att jag inte ramlade...det var dock ganska vingligt, speciellt i snurrarna...
Tack och lov så dansade vi rumba, och inte samba eller chacha, eller gud förbjude jive...Härlig, lugn rumba.

Jag hoppas att det går bättre nästa gång :)

Nu ska jag titta klart på Montana Sky...(i brist på annat. Varför går det ingen bra serie nu istället? Kan inte Heroes gå nu...istället för att krocka med Grey's Anatomy?? Jag önskar att det var jag som planerade tablån! Man borde egentligen få planera den lite som man vill...)

Pussar och god natt

Tjejsnack v. 37

Tjejsnack Ditt Internetliv

 • Hur länge har du surfat runt/funnits på Internet med en egen sida? Hm... surfat runt har jag nog gjort sedan jag var 8 år. Haft egen sida...ja, det är väl ca 2-3 år.
 • Vilken/vilka webläsare använder du? Jag använder Mozilla Firefox eller Internet Explorer
 • Vilken typ av sidor besöker du oftast, vilka är dina favoriter? Svårt...på sistone har det varit blogg.se, facebook.com, hotmail.com (givetvis), efterfesten.com och...allt möjligt annat. T.ex. vissa andra bloggar som jag följer.
 • Hur ofta kollar du dina mail/din gästbok etc? Sedan jag började blogga försöker jag ju vara inne på nätet så ofta jag kan, och då brukar jag passa på att kolla min mail.
 • Finns du på någon community eller något forum, vilken/vilka? Om inte, varför? Hm. Ja det gör jag. Det är nästan lite pinsamt, men jag finns på de allra flesta communitys...De jag faktiskt använder är facebook, efterfesten (i viss mån) och jag kollar min lunar någon gång ibland.. Vad det gäller forum är jag nog med på en hel del konstiga..men också några jag faktiskt var lite aktiv i... t.ex. kent.nu.

Repotage

Jag har skrivit ett första utkast av mitt repotage! Det blev inte något av dem ämnen jag tänkt på, utan något helt annat, redan upplevt, om min vistelse i Frankrike förra sommaren. Men ändå! Jag har skrivit det.

Mycket behövs ändras, men jag är riktigt nöjd. Saken är bara att jag måste kolla med min svenskalärare om det är okej. Det är ju en möjlighet att vi ska gå ut och uppleva någonting nu, och att det inte är okej att göra ett repotage ur minnet ...

Sedan måste jag komma på en anledning till varför jag skrev det här repotaget, och (ännu viktigare) varför någon skulle vilja läsa det. Jag måste hitta en koppling till vår vardag, din och min, där repotaget kan vara en pusselbit för att besvara en större fråga ...

Jag är i alla fall väldigt lycklig! Nästan euforisk (så heter det väl?). Jag vill hoppa runt och dansa under den grå höstdagshimlen!

Dessutom har jag lärt mig något nytt idag. Det heter australisk, inte australiensisk ... Hm. Det visste ni kanske inte! (Eller så gjorde ni det, och så var det bara jag som gick runt och så australiensisk ... lite pinsamt).
Detta enligt både Cosmopolitan (wow, vilken källa ...) och Göteborgs-Postens skrivregler. Det ni. 

Update: Jag har nu gjort lite efterforskningar, och det visar sig att det tydligen inte spelar någon roll om man skriver australisk eller australiensisk, men att australisk anses mer korrekt eftersom det är kortare och lättare bildat. Jag för min del föredrar nog att behålla mitt australiensisk.
Hoppas ni tyckte det där var lite spännande som jag...öh...haha.


Skinnjacka here I come?

När jag vaknade i morse var det grått. (Eller, i morse och i morse...klockan var 1.)

Nu är det fint väder, men kväll, så jag känner ändå inte för att göra något.
Detta är allt jag har gjort idag:

1. Ätit frukost
2. Pratat i telefon med Lotsi (från ca 13.00 till 15.30)
3. Tittat på "Helens små underverk", och ätit lunch.

Jag som hade så storslagna planer för den här studiedagen... 
Men vad kan jag säga, det kan vara skönt att göra ingenting ibland.

Imorgon lovar jag att vara mer aktiv. Imorgon ska jag vara duktig och göra min läxor, och dessutom kanske köpa lite byxor. Det lär vara bra att ha..:P

Är också väldigt sugen på att köpa en svart skinnjacka, men det beror på hur mycket pengar jag kan dra ur min kära mor (så är det för den som inte har någon egen inkomst. Man får leva på föräldrarna.) Åh...jag kan riktigt känna läderdoften, det mjuka skinnet...:) Jag är kär i skinnjackor.

Hm. Vi får se hur det går. Mamma är inte så positivt inställd till det hela...(det kan ha någonting att göra med de två skinnjackorna som hänger i min garderob, som jag ALDRIG använder. Det ska dock sägas till mitt försvar att jag köpte den första när jag var 10, ochatt det är en bikerjacka i storlek large...med axelvaddar! Den andra köpte jag när jag var 13, och den är okej, fast den är röd...)

Wish me luck
Babyfood

Oh my god!

Vi har inga äpplen hemma! Vi har plommon, nektariner och päron. Men inga äpplen.

Och jag är sjukt sugen på keso, äpplen och kanel.

Fast å andra sidan..vi har ingen keso heller...

How will I survive??

Får väl ta lite fil, plommon och kanel och använda min fantasi...:P


image25
 Åh..vill ha! You give me an apple and I'm yours!

Reklam..euw

Detta är vad de gör reklam för på tv:

1. Mat (speciellt onyttigheter..snacks, godis etc.)
2. Gå-ner-i-vikt-grejer.
3. Något som har med utseende att göra (smink, hårfärg, mousse etc.)

Sedan finns det lite vanlig reklam, för bilar, annan elektronik, tjänster etc.

Min favorit är när de lägger en viktväktarreklam före eller efter en reklamfilm för chips. Eller mellan en chips och en glass reklam. Följt av en reklamfilm för plastikkirurgi. I pausen för programmet "Älska dig själv, precis som du är."

Vart är världen påväg?

Jag behöver er hjälp!

Jag är lite stressad över svenskarepotaget.

Har ni några idéer på vad jag kan skriva om?

Min egen idé, att jämföra en skola i en förort med en snobbig privatskola i stan känns intressant, men kanske lite överseriös? Och är det intressant, på riktigt?

Hjälp!!


Elevdemokrati - dagens skämt

Idag hade vi "planeringskonferens". Detta är en del av vår vackra elevdemokrati. Eller snarare "elevdemokrati".
För vilken makt har vi egentligen? Det blev väldigt tydligt när vi försökte få vår svenskalärare att förstå att Svenska C inte är vårt livs mål, utan bara en fjuttig liten 50 poängskurs i 2:an som egentligen inte betyder någonting.

Han "bantade ner den", så mycket det bara gick. Dvs. han gjorde vår bokredovisning muntlig istället för skriftlig.
Jag vill inte banta ner Svenska C! Jag älskar Svenska C! Men det innebär inte att jag kan strunta i Matte B och istället ägna all min tid åt svenskan (det hade jag mycket gärna gjort!).

Jag kan inte låta bli att le åt det tragiska i lärarnas natur. De låtsas vara förstående, de pratar om att "alla lärare tycker att deras ämne är viktigast", varefter de beter sig precis likadant! Varför?

Och vad hjälper det egentligen om lärarna frågar om det är okej att lägga in ett prov 2 dagar efter höstlovet. Det finns ingen annan tid att ha det, såvida ni inte vill ha matte, historia- och geografiprov samma vecka?

Vad svarar man på detta? Nej, vi kan inte ha det där. Vi kan inte ha det förbannade provet alls, för våra hjärnor kommer att sprängas av överbelastning efter en vecka med det här jävla skitschemat!!!

Det finns inga alternativ. Elevdemokratin är en bluff, som bara låter oss välja vår bödel. Frågan är aldrig vill du dö?
Du ska dö. Det är så i 2:an.

2 prov i veckan är ändå inte så mycket. Många andra har ännu mer. Det är bara frågan vad vi faktiskt lär oss. En oviktig liten detalj, självklart, men ändå. Och hur hinner man ha läxor i andra ämnen om man måste vrålplugga?

Barndomen är en vacker, komplicerad tavla. Den tycks bara vackrare och vackrare, ju längre bort man kommer ifrån den.

När jag hinner skriver jag lite på min "bok". Eller rättare sagt "bokidé". Men jag har ju inte så värst mycket fritid.

Uno bacio dalla tua
Babyfood

"Knappnål"

Ni är väldigt tysta. Tystare än vanligt...

Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det.

Vildmarksleden

Oj. Och aj.

Idag har jag gått Vildmarksleden. Härliga 18,7 km (eller rättare sagt 20 km, för vi gick fel). Jag kom hem klockan halv 6, efter att ha gått i 6 timmar (eller mer!)...sedan dess har jag bara legat som en död fisk på sängen.

Det var fruktansvärt lerigt i skogen! Men jag gick, med blöta skor, klafsandes i leran, klättrandes upp för bergväggar (typ 80 graders vinkel!!) och nedför stup....
Av någon anledning tycktes hela vägen var uppför. Jag trodde inte ens att det var fysiskt möjligt... (Skatås ligger väl inte mycket högre upp än Härkeshult, Landvetter?)

Mina lår och vader gör sååå ont! Jag kommer inte att kunna röra mig imorgon. Men jag klarade det. Och jag klagade inte..så mycket.

Två frågor dyker dock upp:

1. Hur sjutton klarade jag att gå 18 km i 3:an?? (dock var det inte lika backigt som idag..)
2. Vem var geniet som planerade vägen, och dessutom de "roliga" uppdragen på vägen, typ gissa löven, svamparna, och terränghinderbana? Ja, ni läste rätt terränghinderbana! Detta efter att vi har gått över 1,5 mil och vet att vi har en halv mil kvar! Grrr...

Jag tycker faktiskt att vi borde ha fått morgondagen ledig, men nej då. Imorgon ska jag istället ha engelskaprov. Jag ska skriva en insändare som svar på en artikel som inte väcker några känslor alls hos mig...

Vi får se hur det går...

Nu ska jag fortsätta att slappa framför tv:n. Top Model x 3. Final ikväll!
(fast jag tycks ha missat ett avsnitt! Hur är det möjligt? Jag tittade ju igår kväll. Tror jag? Har jag blivit senil?)

Precis när jag skrev det informerar tv 3 om att de gjorde fel!  Ha! Jag visste det. Det var inte jag! De visade fel band. Kul. Nu vet man ju vem som åker ut, och vad som händer. Fast det är alltid bra att veta att jag inte är helt borta...:P)

Aja, back to Top Model
Babyfood

The way to be

Här var man igen. Hemma. Klockan 17.40. Fy fan.

Jag hade i alla fall filmkunskap sista timmen, och det är ju alltid roligt! Vi gick igenom den dramaturgiska modellen, ritade filmvalar och gjorde lite annat smått och gott, allt medan åskan gick utanför...

Svenskaläraren skrämde oss också (liksom åskan) genom att säga att vi ska ha en skiss av vårt repotage färdigt till nästa måndag. Usch. Jag som inte ens har kommit på vad jag vill skriva om. Och då slog det mig, så fruktansvärt, hur ska jag någonsin kunna bli journalist om jag inte kan hitta på något att skriva ett repotage om! Jag måste ju kunna hitta på miljoner (lät dramatisk överdrift, följd av liten konstpaus...)!

Hela dagen har på något sätt handlat om framtiden, inte minst för att L började diskutera sina juridikplaner. Jag är så fruktansvärt rädd. Rädd för att bli den medelmåtta jag alltid vetat att man statisktiskt sätt borde bli, men alltid tänkt, men det här är ju mitt liv. Jag kommer ju att bli någonting stort! Som alla människor före mig.

Nu verkar dock cynikern ha tagit över min både min kropp och min själ, och jag kan inte längre se mina stordåd framför mig lika lätt som förrut. Men jag får inte sluta tro, och jag får inte sluta kämpa!

Jag kan, jag vill, jag ska! Mellanstadieramsan kommer väl till pass.

Jag kan, jag vill, jag ska!
Jag kan, jag vill, jag ska!

Det ni, det kallar jag motivation :P
Babyfood


Jag vill ha hela världen

Vi läser en bok i svenskan. En bok som är underbar, förvirrande och samtidigt väldigt ansträngande att läsa. Den heter "Jag vill ha hela världen".

Jag har bara läst ca 60 sidor i den, men redan är jag väl medveten om hur trasslig historien kommer att bli. Det märks på språket, på väven av intriger, personer och känslor. Och inte minst på de språkliga äventyr den vill ta med oss på.

Så många språk! Meningar på alla möjliga språk vävs in i svenskan, och skapar en känsla av att aldrig riktigt veta var man är. Lite svår att läsa, med tanke på att jag t.ex. inte kan spanska. Men det mesta går att förstå...

Jag kan inte riktigt komma fram till om jag tycker om den...
Men sen har jag ju faktsikt 340 sidor kvar att läsa...

Har någon av er läst den?

Simpsons-filmen

YES! Nu har jag sett den! Och visst var den bra!

Alaska var fint, skämten var roliga och allting var gjort i klassisk Simpons-anda. Den gjorde än verkligen inte besviken...vilket den hade kunnat göra.

Jag måste säga att jag gillar avsnitten bättre, men att jag har svårt att se hur man hade kunnat göra en bättre långfilm.
"Bananas are a great source of potassium!"

Dessutom den underbara Spider-pig låten! (inte den Homer sjunger, utan den som är med i hans dröm) Wow. "Spiiider-pig..".

Jag tror för övrigt att Maggie just nu har tagit över som min favoritkaraktär (som alltid annars varit Bart). Hon är så jäkla cool! "Sequel" var ganska gulligt också...

"Spider-pig, spider-pig, does whatever a spider-pig does..."

image24Håkan Hellström

Har precis kommit hem från Håkan-konserten. Det var riktigt bra! Inte för att Håkan var sådär jättebra...han lät faktiskt ganska krasslig...inte falsk på sitt charmiga sätt utan mer ont-i-halsen hes...

Men stämmningen var bra. Väldigt trevlig och (övervägande) social publik var det också. Och precis som på NRJ in the park träffade man givetvis halva stan där. Andra halvan var förmodligen också där, men man hittade de helt enkelt inte i vimmlet. Det var så sjukt mycket folk!! Jag höll på att bli mosad (petit som jag är) och jag såg bara Håkan tre gånger under hela konserten. Vilket kändes lite B. Men men.

Låtvalet var bra, men det hade varit bättre om han hade bytt ut några låtar mot låtar som jag faktiskt har hört och kan... Saknade "En vän med en bil" och "Nu kan du få mig så lätt" väldigt mycket. "Den fulaste flickan i världen" noterades..men eftersom jag inte hyser några speciellt varma känslor för just den lät jag detta passera. "Ramlar" var riktigt bra (2:a låten om jag inte minns fel), likaså "Kom igen Lena" (såklart) och "Vi två, 17 år".

"Det är så jag säger det" som jag och Lotsi väntat hela kvällen på var bra...men inte fullt så bra som vi tyckte att den borde vara live. Vi sjöng i alla fall med så högt vi kunde, och det dränkte nästan helt Håkans halvhjärtade försök att hitta rätt toner...

Efter konserten tänkte vi svölla/svulla (vad man nu än kallar det) på McDonalds vid Scandinavium, så vi gick dit. Där var det så lång kö att vi vände i dörren. Sedan gick vi (märk väl gick, för spårvagn var inte att tänka på. Dels pga. västtrafiks konstiga tider kl. 23 på natten, och mängden folk som för tillfället befann sig på Korsvägen) till Avenyn. Där var McDonaldsen om möjligt ännu mer packad. Vi gick därför istället till Burger King, och där var köerna något mindre, fastän ändå milslånga...

Medan de andra försökte skaffa mat satt jag och Lotsi och lyssnade igenom videoklippen från konserten, och så lyssnade vi på "Det är så jag säger det" för att få höra en bra Håkan. Vi hade lite tekniska problem med Lotsis nya mobiltelefon (yes! Äntligen kan man ringa till henne...om hon fattar hur man gör för att svara vill säga...), och vi trodde nästan att allt var förlorat, när vi upptäckte en liten mapp kallad My_videos2.

Så kan det gå.

Nu är jag ganska slut, speciellt i benen. Jag har stått upp mellan kl 18 och kl 22, och sedan vandrat av och an genom stan i jakt på en McDonalds...Dessutom sprang (eller rättare sagt gick) jag 3 km i skolan idag. My legs hurt. Very much.

Dagens lärdomar:
* Lotsi och Lottsi är inte speciellt tekniska
* Att vara blond kl halv tolv på natten på Avenyn kan resultera i rumpnyp (detta fick Lotsi erfara ikväll). Detta även om man inte är på någon klubb utan påväg ut från Burger King. 
* Håkan Hellström gör folk sugna på grillat nötkött (eller annan hamburgarlikande maträtt).
* När man sjunger högt i kör på en okänd låt påväg hem en fredag kväll resulterar detta i konstiga blickar och kommentarer som "Ta det lite lugnt nu". (= de tror att man är stupfull)

Detta var allt för mig för den här gången. Nu ska jag nog varva ner med lite härlig romantisk komedi...och sedan sova.

God natt,
Babyfood

Helt underbart

Kom precis hem från stallet. Det var riktigt underbart idag! Hade en bra häst, och hon lyssnade faktiskt på mig! Det gick bara lite snabbt i svängarna, men annars gick det jättebra! :D Jag älskar att hoppa studs!

Ja, förutom ridningen har jag inte gjort så mycket idag. Skola, sen hämta byxor på Weekday (de gick tydligen inte att laga, för jag fick ett nytt par. Men det gör ju inte mig nån skillnad. Grym service på Weekday iaf. Personalen var jättesnäll. Inga problem alls.), sen hem äta, sova en timme och sedan till stallet.

Det där med att sova en timme har blivit en vana för mig på onsdagarna. Jag kommer hem ca 15.00, och om jag får sjuts kan jag sova till 16.00 utan problem...sedan får jag kanske stressa lite med maten, men det är det värt. Annars skulle jag nog somna på hästryggen...

Frågan är bara vad jag ska göra när jag inte längre kan få sjuts..! Kommer då att komma hem ca 15.00...men jag måste åka igen 15.30! Det ger knappt utrymme att äta och vila lite. Jag kommer definitivt inte hinna sova! Men, men...jag får njuta av mina onsdags-siestor så länge de varar.

Nu ska jag äta middag och titta på något trevligt och lite lagom IQ-befriat...tills IDOL börjar! De är ju i GBG idag! Detta får inte missas!

Kommentarer och uttryck av förvåning när ev bekanta gör bort sig i tv dyker upp imorgon, eller ikväll om jag orkar.

Många pussar
Babyfood

Det är skönt att vara tillbaka... I love Internet! :D Hoppas inte det börjar cp:a igen bara...

Tjejsnack v.36

I bakgrunden

 • Vad har du för startsida när du öppnar Internet, och varför just den? Hm. På min dator har jag google. Det är inte jag som har valt det, men det är väldigt bekvämt...
 • Vad har du för skrivbordsbakgrund i din dator, och varför just den? Jag har en bild på utsikten från en segelbåt i skymningen, för att den är så härlig. (Har hittat det på nätet :P Så den är inte min).
 • Vad har du för bakgrundsbild i din mobil, varför just den? Om du inte har sån mobil, vad skulle du vilja ha, varför? Jag brukar byta någon gång då och då. För tillfället har jag en bild på Lotsi, som är tagen en härlig försommardag på hennes balkong. Jag har den där för att den gör mig glad.
 • Vad ser du om du tittar ut genom närmaste fönster? Jag ser ut i vår lilla trädgård (eftersom jag just nu sitter i mammas arbetsrum.).
 • Vad hör du för ljud i bakgrunden? Jag hör tv:n som pratar om något som inte är speciellt viktigt, och jag hör mamma som går på övervåningen. Min katt bankar med en tass på fönstret, och så lite surrande från datorn också...

Tekniska problem

Internet har cp-at igen. Fan också! Det förstör mitt annars så (nästan, typ..eller..nja..) regelbunda bloggande. Men problemet ska snart vara åtgärdat. Ta del av lite äldre Babyfood-tankar så länge.


Dance like this...

Idag mår jag mycket bättre :) Vad det nu kan bero på, med tanke på att det är sådant skitväder. Men, never the less...:D

Idag ska jag dansa! Jag hoppas bara att vår lärare inte tar död på oss första lektionen...jag minns faktiskt knappt hur man dansar cha-cha, och samban har jag helt förträngt. Men i år ska det gå mycket bättre för mig och Lotsi. Det har vi bestämt. Först och främt ska vi inte missa några lektioner (förra året missade vi 3 i rad, och detta resulterade i att vi fick lära oss hela cha-cha-programmet själva, efter bästa förmåga. Jag har fortfarande inte dansat igenom det med en partner...). Sen ska vi införskaffa skor (som jag kommer dö i. Vem var det egentligen som kom på att man ska dansa i 7 cm höga klackar??), och bli bäst i världen.

Låter inte det som en bra plan? Två tre cha-cha-cha...

God morron förresten.

Babyfood

Top Model x 5 ?

Har idag ägnat mig åt väldigt intellektuella saker...har sett 3:ans Top Model-marathon. Men det får man när man är sjuk. Så det är så! :P


Sicko..

Hallå.

Det var ett tag sedan. Internet har inte fungerat...men nu har det kommit tillbaka :)

Jag har inte heller riktigt fungerat. Jag tror att jag är sjuk...

Usch. Jag mår inte bra alls. Och imorgon skall jag dansa chacha/samba/rumba. Hm.

Har ni några bra huskurer?

RSS 2.0