Utläst...nu kan jag återvända

Jaha..då var Harry Potter- serien slut. Det känns lite snopet faktiskt, även om jag tycker att den här boken var bra, och den knöt verkligen ihop säcken..så att säga. Kan inte hitta några viktiga lösa trådar alls faktiskt...

Men, som sagt snopet. Vi, Harry Potter-generationen (som Amanda Renberg så vackert kallar det i senaste nr. av VR) har ju faktiskt vuxit med Harry. Jag läste den andra och sedan första boken i...få se..5:an tror jag. Då var jag 10-11. Nu när serien tar slut fyller Harry 17, och jag är 16,5...

Det har varit en lång resa, och det känns alltid konstigt när långa resor tar slut. Att inte vänta på en ny Harry Potter-bok kommer vara konstigt en väldigt lång tid framöver.

Och jag är inte ens ett hardcore-fan. Jag bara tycker om böckerna. Jag undrar vad de riktiga fansen känner. K. kommer att vara otröstelig..typ.

Att läsa om böckerna är aldrig samma sak, nu när man vet att det aldrig kommer något nytt...

Och jag undrar om J.K. Rowling någonsin kommer våga försöka sig på att ge ut en till bok...Inte för att hon behöver det, pengar har hon ju gott om...och om hon ger ut någonting kommer det säkert bara diskuteras om "den är bättre eller sämre än Harry Potter".

Hon har skapat en hel värld...och har på så sätt murat in sig i ett hörn, som författare... Det är inte speciellt troligt att hon får en lika bra idé igen.
Vem vet, hon kanske skriver en längre epilog till hela serien..någon gång när hon får tråkigt...Eller kanske den där uppslagsboken hon pratar om i intervjun kommer att bli verklighet?

The new and wonderfull word

Jag och Elin har uppfunnit ännu ett nytt ord (denna gången utan hjälp från T9): SMÖRKT

Det betyder "För mörkt" eller i annat fall " As mörkt" dvs. väldigt mörkt.

Alla brats som vill använda ordet Smörkt bör (för att inte förlora sin bratighet) utala det schmörkt.

Så, iväg med er och sprid det!

Babyfood

100 sidor

Hemma igen. Men allt jag gör är att läsa Harry Potter. Har ca 100 sidor kvar, och sedan aldrig mer nya äventyr för Harry. Men. Jag. Måste. Läsa.

Jag återkommer till den här världen när boken är utläst. Skall iof träffa Elin om typ 1-2 timmar...hur skall detta gå? Måste städa mitt rum också..

Harry Potter

Jag har nu läst ett helt kapitel i den nya Harry Potter boken! Är på sidan 23.

Måste bara köpa en egen, så att jag kan läsa mer. Varför åker ingen in till Jönköping??

Vill. Läsa. Mer. Nu.Regn, sorg och Harry Potter

Hälsningar från regninga Småland.

Det regnar här. Det finns inte mycket annat att berätta. Festen igår var inte speciellt lyckad. Jsg brydde mig inte om att dricka alls, det är liksom ingen mening med det när festen ändå är död...

Regnet gör människorna (som annars brukar vara roliga) trötta, hängiga, och får de att längta till sängen. Och Harry Potter! Han har tagit över nästan alla här. Ingen har tid att vara social. Imorgon skall någon åka till Jönköping och köpa den till mig :D Sedan kommer inte heller jag att vara social.

Jag har dansat linedance. Det är så töntigt! Och underbart kul!

Ikväll skall jag nog dricka i alla fall...och hoppas på att festen vaknar till liv. Men jag saknade egentligen inte alkoholen igår. Utan mest dansen. Jag ville dansa, det ville inte de andra. Det var för lite sprit, och så regnade det.
Jag är besviken.

Imorgon är det en viktig dag. Det är ett år sedan mormor dog...
Hur kan det redan ha gått ett år? Och om jag skall vara ärlig har jag inte saknat henne speciellt mycket. Hon var ändå inte en sådan stor del av min vardag, även om hon var en ganska stor del av mitt liv.

Jag kan inte riktigt koncentrera mig..det här inlägget är så flummigt, och fullt av blöta (från regnet), otydliga önskningar...

Hur som helst...fest ikväll...sorg imorgon, Harry Potter hela veckan.

En blöt, kall och besviken
Babyfood

Btw. är det storstadsfasoner att fråga var närmaste skoaffär ligger? Jag fick några konstiga blickar av tjejen i kassan på Pressbyrån. Den låg för övrigt i en stad ca 1,5 mil bort, och de hade semesterstängt till 5 augusti.
Jag skulle inte kunna leva i en småstad.

Bakisdag, resan till Småland

Usch. Vilket. Väder.

Usch. Min. Mage.

Jag hade det väldigt kul på Marstrand, det var underbart väder, glada människor, god mat och sanning eller konsekvens. Kan det bli bättre? ;)

Vi drack...en hel del. Och än en gång förbannar jag drinkarna. Kolsyra + stark sprit = min mage mår inte bra.
Men å andra sidan är jag inte bakis.. (dvs. har inte ont i huvudet).

Men det var kanske inte så bra planerat att dricka kvällen innan när jag nu måste sitta i bilen i flera timmar, påväg till Småland...och så borde jag kanske blogga nu, utan snarare packa. Men men.

Jag försvinner nu i en vecka, men eftersom det finns internet (fanns i alla fall förra året) så kommer jag säkerligen blogga lite där också.

Usch. Det är synd om mig. Bara så ni vet.

En som (som alltid) inte riktigt kan bestämma sig om det är värt det
Babyfood

Marstrand, här kommer jag!

Så, då har jag nästan packat klart. Resten får jag packa när jag kommer hem ímorgon...(ja, ändrade planer. Skall hem igen en kort stund innan vi åker till Småland).

Jag måste säga att jag kommer att sakna bloggen. Det känns lite meningslöst att jag skaffade en blogg precis innan sommaren, eftersom jag är borta så mycket. Men å andra sidan så har jag också mycket att skriva om, så det går jämt ut.

Jag vill be er att kommentera mer! Jag vill veta vilka ni är, som läser min blogg. Just nu är de flesta bara anonyma siffror i min bloggstatistik.

image14

Nu skall jag festa på Marstrand (haha, jag kanske träffar Ebba von Sydow, om inte hon är i Båstad eller någon annanstans nu?). Oj, va bratigt det lät :P

See you later darlings
Babyfood

Stress!

Allt blir så jäkla last minute! Jag skall snart åka till Marstrand, jag måste bara hinna packa allt inför Småland också! Varför skjuter jag alltid upp allt???

Jag skall iof inte vara på Marstrand förrän runt kl. 18, men jag blir ändå stressad. Jag är dessutom lite oroad över att jag skall åka till Småland bakis...bilen är inte direkt ens bästa vän dagen efter.

Jaja, men det löser sig nog. Ikväll skall jag ha kul! Och sedan skall vi vara ledsna för att P lämnar oss. Och sedan skall jag sova på en soffa/ på golvet (?) i hennes sommarstuga, och sedan åka till Småland. Så. Då var det sagt.

Nu måste jag springa och packa innan vulkanen (läs: min mamma) får ett utbrott.

See you guys!

Babyfood

Heden, och blondin-filosofi

Kom precis hem efter en hel dag med min älskade Elin :) Det var skönt att träffa henne igen. Det slog mig idag, att fastän vi är så olika förstår vi varandra väldigt väl. Det främsta beviset var när vi på ICA försökte bestämma oss för vad det egentligen var vi var sugna på, och Elin sa  "Inte så där..öhöö"  och (av någon anledning) knöt sin hand. På detta svarade jag "Typ inte som kolasås?". Elin svarade att det var precis det hon menat.

Jag tror nästan vi kan läsa varandras tankar.

Idag har jag också rökt min första hela cigarett, och jag kan säga att jag inte tyckte om det. Mina fingrar luktar äckligt...och  jag har kommit underfund med att  jag tycker om att ta några blogg på någon annans cigarett, men jag tycker inte om att ha en egen. Det är alldeles för mycket...

För övrigt är jag emot rökning, och tycker inte om folk som röker (ja, visst är jag konsekvent i mina åsikter?)
Men jag tycker inte att ett par bloss någon gång ibland kan skada mig...och det gör det faktiskt lättare att stå ut när andra röker, annars luktar det så förfärligt äckligt!

Tycker ni att jag är svag? Det tycker faktiskt inte jag. Jag tror att det är det nyttigaste sättet att se på rökning...mycket såhär bättre än som den "antirökpolis" som jag var för några år sedan...

Jag och Elin har dessutom idag diskuterat mycket intressanta saker...vi hade en lång diskution om kärlek och faktiskt även om sex, för det börjar ju höra till mer och mer i vår vardag (vi ägnande ganska lång tid åt detta mysterium...hur kunde allt hända så snabbt? Hur kunde alla runt omkring helt plötsligt skaffa pojkvän?), och sedan diskuterade vi hur det är att vara blondin vs. brunett.

Elins hår är långt, tjockt och guldglänsande (hon har helt enkelt underbart hår) och mitt är...typ mahogny färgat tror jag man skulle kunna säga. Eller rätt och slätt mörkbrunt.

Vi vandrade runt fotbollsplanerna på Heden i flera timmar...stannade till och tittade lite här, lite där, och under tiden fick vi höra lite kommentarer och andra uppskattande ljud...

De flesta handlade om Elin och sades medan talaren fascinerat tittade på hennes blonda lockar (hon har självfall också den lilla besten :P). Elin blev lite upprörd, hon påstod att hon med sådant hår, aldrig kommer att kunna ha ett bra förhållande (Min kära Lotsi kan vara lite väl dramatisk ibland). Detta för att killar inte tycker om henne för hennes personlighet, utan för hennes hår.

Jag kan acceptera hennes resonnemang, men jag kan inte hålla med. Jag skulle istället tro att killar kommer att stanna till för håret, men stanna för personligheten.

Min situation är lite tvärtom. Jag kan inte säga hur killar uppfattar mig, men de som tar sig tid att lära känna mig funkar jag bra med. Jag gillar att ha killkompisar, även om jag oftast umgåtts med tjejer. Bedömma mitt eget utseende är inte heller något jag kan, eller egentligen vill göra. Men jag är nöjd med mig själv, vilket inte många tjejer kan säga, och jag vet att folk tycker jag "ser bra ut". Men jag har inte det som Elin har. Det där något som får folk att stanna till, och vända sig om när jag går nerför gatan.

Är det sant att blondiner får så mycket uppmärksamhet? Nästan alla mina kompisar är blondiner. Och när vi träffas i grupp kan jag ibland försvinna...fast jag egentligen borde sticka ut. Jag tänkte skriva att det är för att jag är stillsammare än de, men det är inte sant. Det beror på vilket humör jag är på. Ibland kan jag vara den vildaste av dem alla.

Att killar tittar mer efter blondiner, det är iof sant. Att de anses "lättare" är också sant.

Det roligaste med det sista påståendet är att när vi pratat har vi kommit fram till att jag är den, eller i alla fall en av dem som är...minst konservativ kanske man kan säga? I alla fall i teorin.

En fundersam, och som har träningsvärk i benen efter den här långa promenaden
Babyfood


Förresten, ville bara säga att den bästa platsen att sitta när solen går ner en sommarkväll/natt i Gbg är utan tvekan trappan till Konstmuséet på Götaplatsen. Man kan se hela Avenyn. Där uppe satt jag ikväll med Elin och pratade om kärleken.Dagens soundtrack

Theme-song från Veronica Mars (med bilder på personer från serien). Har hört den så många gånger nu (hade marathon igår, har sett hela säsong 1 :P)


Gothia Cup och Myndighetsfrågan

Gothia Cup. Det betyder för många fotboll i massor, men för oss betyder det söta fotbollsspelare i massor. Jag undrar bara var de håller hus när de inte spelar fotboll...
Jag och Elin skall bege oss ut på stan och leta efter lite snygga pojkar :P Bara för att det är kul...

Gothia ledde också till en intressant, men något oroande, diskution mellan mig och mina föräldrar, vid frukostbordet. Jag och Elin funderade, mest för att det aldrig annars händer något i den här staden, så att gå på Gothia Discot (trots att vi vet att det är det mest fjortistäta stället i Gbg) för att vi behöver dansa lite.

Aldrig i livet, svarade min käre far. Jag kan på ett sätt förstå honom, men jag blev ändå upprörd. Jag anser mig egentligen stå över sådant. Jag är inte myndig än, men jag tycker ändå att jag själv borde få börja bestämma sådant, eftersom jag inom kort kommer att bli myndig...

Mina föräldrar borde, enligt mig, helt enkelt börja tänka på mig som en vuxen människa, som självklart alltid kommer att fråga dem om råd, men inte alltid följa dessa.

Dessutom blir frågan om 18:års-året mer och mer aktuell. Enligt min åsikt borde jag nästa år behandlas som om jag vore 18...trots att jag fyller 17. Om jag kan plugga på samma nivå som en 18-åring bör jag också få samma frihet. Mina föräldrar håller inte riktigt med...

Jag anser överhuvud taget att man borde bli myndig 1 januari (idé tagen från en krönika av en av mina favorit- reportrar på Attityd), men inte det året man fyller 18, utan när man går i 2:an. På sett skulle jag inte ha problemet med att alla mina kompisar fyller 18, och inte heller lockas till att skaffa falskleg. av ren ensamhet och desperation (självklart är detta en överdrift, och det kommer inte heller att hända. Men det finns folk som känner så).

De som går om eller liknande blir givetvis myndiga det året de fyller 18.

När det gäller en ny lag så snabbt har jag inga förhoppningar...men mina föräldrar kanske förstår. Detta blir inte minst viktigt när jag kommer att vilja åka utomlands själv med mina kompisar nästa sommar. Alla andra kan ju göra som de vill (alla mina kompisar fyller 18 innan sommaren, utom 1).

Vi får väl se. Nu har jag i alla fall fått lite utlopp för mina känslor. På Gothia discot ville jag egentligen inte ens gå (men det retade mig att jag inte fick). Så istället skall Lotsi och Lottsi (Elin och jag) flirta med pojkar, ströva runt i gbg och sedan äta underbar thaimat från Kalaya.

Det kommer troligtvis att bli en underbar dag...

En upprörd, förvirrad men lycklig
Babyfood

Veronica Mars

Jag har sett 9 avsnitt, och jag är fast.

Äntligen en ny bra serie, som inte på långa vägar kan ersatta, men kanske trösta efter, mitt älskade Gilmore girls.

Nu skall jag fortsätta titta :P

image13

Är inte planer heliga?

Är det bara jag som bryr mig såhär mycket? Som anser att om man har bestämt, planerat, så är det också så det skall vara.

Börjar bli lite irriterad på alla kompisar som man bestämmer med, och som sedan inte kan...

Själva anledningen till att man planerar är ju att man vill kunna få plats med allt, och att man vill veta vad som händer när.

Jaha..då var min torsdag ledig. Va bra att jag har sagt till alla att jag är upptagen då. Jag hatar det här!

Kanske kan jag helt enkelt inte ta dagen som den kommer. Fast jo, det kan jag, men inte de dagar då jag faktiskt har planerat något.

En irriterad, och faktiskt sårad
Babyfood

Tillbaka!

Jaha...då var man tillbaka i Sverige igen. Tänk, jag har faktiskt saknat det. 2 veckor räcker för att jag skall bli alldeles nostalgisk av att se min säng, min dator...min kaffemugg..

Vaknade alldeles nyss, med min katt utsträckt på min mage. Det kändes hemma.

Jag hade det väldigt kul i Polen, även om jag åkte med mina föräldrar...
Men jag säger så här: Nästa år packar jag väskan och åker någonstans med kompisarna. Sorry, gamlingarna håller alltför lågt tempo för mig.

Det hände i alla fall ganska mycket nytt i Polen:

Jag lärde mig köra bil!! Inte bra, och inte tillräckligt, men ändå! Och förutom att bilen slocknar hela tiden för att jag glömmer att hålla inne kopplingen...så kör jag ganska bra :)

Jag har också lärt mig att jag hatar fotgängare, rondeller, och framför allt cyklister. De är farliga! De syns inte, bryr sig inte, åker hur de vill, och har alla en stor längtan efter att dö en för tidig död.

Jag lärde mig att jag sitter helt förjävligt i sadeln, om hästen plötsligt blir mycket större än mig. Det var en upplevelse att efter ca 5 år i sadeln behöva lära sig att trava rätt. Jag kan säga att stoltheten fick sig mer än en törn, men nu är det bättre. Men det tog lång tid!

Jag lärde mig också att nej, jag kan inte spela tennis längre. Jag och min morbror gjorde ett försök, men efter 1 år utan att ha lyft ett raket, och innan dess typ 4 dagar, och innan dess typ 2 år utan tennis..njej. Det gick inte så bra. Skall se om jag kan fixa det. Jag var ju ändå hyfsat bra :( Förutom min backhand då...

Annars bodde vi ju på ett "sanatorium" dvs. hälsohem. Så jag har fått massage, lerpåläggningar, badat i en saltvattensbassäng, och suttit och andats i en "saltgrotta" (läs kylskåp med salt på väggarna...men mysigt).

Vädret skall vi inte tala om...jag tror faktiskt det var en stor komplott mot oss. När vi åkte dit, och under hela de två veckorna vi var där var det ca 17-18 grader, regn, molnigt och allmänt otrevligt, i det annars så soliga Polen.

På andra lördagen blir det plötsligt 28 grader varmt, sol och kvavt som in i...sedan åskade det. Söndagen var underbar! ca 25 grader varmt, sol, strand, bad i havet, lång promenad längs stranden med min syssling och hans tjej (som var där på besök över dagen).

Och på måndagen (dvs. igår) åkte vi. Det skulle vara ca 28 grader. Och så skall det vara de närmaste veckorna.
Jävla. Skitväder.

Nu är jag i alla fall hemma. Skall blogga så mycket jag kan innan jag sticker igen :p, träffa så många kompisar jag bara hinner och njuta av mitt, trots allt, älskade Göteborg.

På fredag skall jag till Marstrand (jättefin ö utanför Gbg) och säga hej då till P, innan hon åker till Afrika i ett halvår, och sedan vidare till Småland i några dagar...

Bilder från resan kommer snart!

En lyckligt hemkommen och (tyvärr) bara något solbränd
Babyfood


Ett snabbt hej då

Så, då var det sista packat och klart. Nu drar jag.

Jag hoppas att ni inte försvinner från bloggen bara för att jag gör det...att ni kommenterar, pratar med varandra...läser gamla inlägg osv.

Och så finns det ju andra bra bloggar att läsa undertiden (haha...subtilt skryt va?)

t.ex.

MariaEllinors
  och Fredriks 

Så..ciao så länge!

Babyfood

RSS 2.0